1-2 tutkijatohtoria akkumateriaalien tutkimusryhmässä [Finland]


 

Turun yliopisto on maailmanluokan monialainen tutkimusyliopisto, joka tarjoaa haasteellisia työtehtäviä ja ainutlaatuisen näköalapaikan suomalaiseen ja kansainväliseen tiede- ja koulutusmaailmaan. Teknillisessä tiedekunnassa kone- ja materiaalitekniikan laitos kokoaa yhteen fysiikan, kemian ja tekniikan asiantuntijat kohti innovatiivista materiaalitekniikkaa tulevaisuuden teknologioita ja keskeisiä yhteiskunnallisia haasteita varten. Haemme nyt

1-2 tutkijatohtoria noin kahden vuoden määräaikaiseen tehtävään joko ERC StG tai uudessa Horizon Europe projektissa akkumateriaalien tutkimusryhmässä. Tehtävien aloitusaika on 1.1.2023 tai sopimuksen mukaan ja tehtävien kesto on 31.12.2025 saakka.

Haluatko olla mukana kehittämässä uusiutuvan energian varastointia? Onko sinulla kokemusta virtausakuista? Tai sähkökemiasta, metallikomplekseista, ja mittausten automatisaatiosta? Onko sinulla kokemusta vedyn sähkökemiallisesta tuotannosta? Etsitkö mahdollisuutta käyttää osaamistasi ja kehittää sitä edelleen?

Tehtävät liittyvät joko viisivuotiseen EU-rahoitteiseen ERC Starting Grant -tutkimushankkeeseen tai uuteen Horizon Europe -hankkeeseen. Projektissa olet osa Energian varastoinnin tutkimusryhmää, jota johtaa A.prof. Pekka Peljo.

Akkumateriaalien ja teknologioiden tutkimusryhmämme on yksi Euroopan suurimmista virtausakkujen sähkökemiaan keskittyvistä ryhmistä, ja siihen kuuluu 9 jatko-opiskelijaa ja 3-5 post-doc tutkijaa. Ryhmämme tutkimusaiheet keskittyvät uusiutuvan energian varastoinnissa käytettävien materiaalien ja teknologioiden kehittämiseen, liittyen lähinnä virtausakkuihin. Kehitämme myös erilaisia menetelmiä tutkia uusien materiaalien soveltuvuutta ja ominaisuuksia. Ryhmä on hyvin kansainvälinen, ja teemme läheistä yhteistyötä mm. orgaanisten, laskennallisten kemistien kanssa sekä Suomessa että Euroopassa. Saatu ERC-rahoitus on osoitus siitä, että tutkimuksemme on Euroopan huippua. Tämä projekti edellyttää aktiivista yhteistyötä kumppaniorganisaatioiden kanssa.

Tässä tehtävässä sinulla olisi jännittävä mahdollisuus sekoittaa sähkökemiaa, fysikaalista kemiaa tai orgaanista synteesiä ja virtausakkuja, tai myös mittausten automaatiota. Projektiin osallistuminen antaa myös mahdollisuuden kasvattaa verkostoasi, sillä ryhmällä on lukuisia kansainvälisiä kontakteja ja projekteja.

Tässä ERC hankkeessa tutkitaan ja kehitetään erilaisia virtausakkuja hyödyntäen mm. nestemäisiä kaksifaasisysteemeitä, bipolaarisia membraaneja, ja biomateriaaleja. Horizon Europe hankkeessa kehitetään tapoja hyödyntää metallikomplekseja sinkki -ilma akkujen mediaattoreina. Hanke on osa Horizon Europe -projektia, jonka tehtävät jakavat 6 yliopistoa ja kaksi pienyritystä. Projekti edellyttää aktiivista yhteistyötä kumppaniorganisaatioiden välillä.

Haku alkaa 13. marraskuuta 2023 ja päättyy 11. joulukuuta 2023, klo 16.00 (Europe/Helsinki)

Etsimämme henkilö

Tehtävät edellyttävät aktiivista työotetta, huolellisuutta ja yhteistyökykyjä sekä kokemusta laboratoriotyöskentelystä sekä erinomaisesti suoritettua tohtorintutkintoa esim. kemian, materiaalitieteiden tai fysiikan alalta.

Seuraavat osaamisalat ovat eduksi (huom. hakijan ei tarvitse omata kaikkia seuraavia tietoja ja taitoja):

  • sähkökemian osaaminen tai kiinnostus sähkökemiaan
  • hyvä fysikaalisen kemian osaaminen
  • kokemusta virtausakuista
  • kokemusta akkumateriaalien valmistuksesta ja sidosainesta
  • kokemusta sähkökemiallisten mittausten automatisoinnista
  • kokemusta orgaanisesta tai epäorgaanisesta synteesistä

Tehtävien kelpoisuusvaatimuksista on säädetty Turun yliopiston johtosäännössä. Johtosäännön mukaan tutkijatohtorin tehtävään otettavalta edellytetään tohtorintutkintoa ja kykyä itsenäiseen tieteelliseen työhön sekä tehtävässä tarvittavaa opetustaitoa. Lisäksi odotamme, että hakijalla on julkaisuja oman alan kansainvälisissä vertaisarvioiduissa lehdissä. Koska työ tehdään kansainvälisessä ryhmässä, sinulta odotetaan lisäksi sujuvaa kirjallista ja suullista englannin kielen osaamista.

Paikkaa voivat myös hakea pian valmistumassa olevat tohtorintutkinnon opiskelijat, jolloin tehtävänimike on projektitutkija, ja sopimuksen kesto 6 kuukautta. Jos soveltuva tutkinto saadaan suoritettua näiden 6 kuukauden aikana, sopimukset päivitetään oikeaan tehtävänimikkeeseen ja tehtävänmukaiseen palkkaan.


Tarjoamme

Tarjoamme sinulle vastuullisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittää ammattiosaamistasi monipuolisessa toimintaympäristössä. Saat tueksi työhösi ammattitaitoisen ja innostavan tiimin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi ja arkesi toimivuudesta mm. joustavien työaikojen sekä hyvinvointipalvelujemme avulla.

Lue lisää meistä Tervetuloa meille töihin -sivulta, jossa lisää siitä mitä yliopisto tarjoaa työntekijälleen.

Euroopan komissio on myöntänyt Turun yliopistolle oikeuden käyttää erinomaisen työnantajan HR Excellence in Research logoa merkkinä yliopiston sitoutumisesta tutkijoiden aseman ja työolosuhteiden jatkuvaan kehittämiseen Tutkijoiden eurooppalaisen peruskirjan tavoitteiden mukaisesti.


Palkkaus ja koeaika

Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasokartan tasojen 4–6 mukaisesti, lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Palkkaus aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta riippuen on tehtävän alussa noin 3300 – 3500 euroa/kk. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.


Hakuohjeet

Hakemukset tulee jättää viimeistään 11.12.2023 (klo 23:59) . Linkki järjestelmään on ilmoituksen alussa kohdassa (”Täytä hakemus”).

Arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta työyhteisössämme. Kannustammekin päteviä hakijoita taustasta riippumatta hakemaan avoimia tehtäviämme.


Lisätietoja antaa

Lisätietoja tehtävästä antaa materiaalitekniikan apulaisprofessori Pekka Peljo (pekka.peljo@utu.fi) ja hakuprosessista lisätietoja antaa henkilöstöasiantuntija Janna Salminen, jansaly@utu.fi

Kone- ja materiaalitekniikan laitos

Kone- ja materiaalitekniikan laitos on uniikki yhdistelmä konetekniikan ja materiaalitekniikan uutta tutkimusta ja opetusta. Visionamme on luoda trendejä. Huomioimme yhteisön, yritysten, yhteiskunnan ja ympäristön tarpeita ohjatessamme aktiivisesti toimintaamme opetuksessa, tutkimuksessa ja yhteistyössä.

Teknillinen tiedekunta on Turun yliopiston uusin tiedekunta, joka aloitti toimintansa 1. tammikuuta 2021. Tiedekunnassamme on kolme laitosta: tietotekniikan laitos, bioteknologian laitos sekä kone- ja materiaalitekniikan laitos. Meillä on yli 2000 perus- ja jatkotutkintoa suorittavaa opiskelijaa ja noin 400 työntekijää, joista 50 on professoreita. Tiedekuntamme on kansainvälinen sekä monikulttuurinen ja moninainen työyhteisö.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Rakennamme kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. Tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja, kannustamme jatkuvaan oppimiseen ja panostamme yhteisömme hyvinvointiin. Tule meille tekemään työtä, jolla on merkitystä muuttuvassa maailmassa!

$ads={2}


 

.

$ads={1}

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama

Sponsored Ads

نموذج الاتصال